9 Nisan 2014 Çarşamba

Dikişi Severlere Burda'dan Kolay Yelek Modeli


Kızım okul gezisi için değişik bir şey giymek istedi anneciğinden bir yelek rica etti ve anneciği aylar sonra nihayet eline mezura, makas, sabun alabildi, bu arada anneciğin  bu kadar çabuk razı olmasının bir sebebi kalıbın hazır olmasıydı
Aynı yelekten daha önce bir tane dikmiş olup kalıbı itine ile saklamış olmak dikiş dikmeyi kolaylaştıran güzel sebeplerden biri...





Burda'dan yelek modeli, daha önce kısa modelini diktiğim yeleğin uzun olanınıda diktim, dikmek isteyen olursa ve tabii elinizde 2012 nisan ayı burdası varsa  kolay bir model çokta şık duruyor..






Burda dergisi 2012 nisan sayısı 101B nolu  model



Kumaşımı parça kumaşlardan aldığım için biçki epey uğraştırdı ama sonuç güzel oldu..


























Bu da daha önce diktiğim aynı yelek modelinin kısa ve farklı renkte olanı....
 Yeleğin içine kızımın istediği açık gri renkte düz model buluz ve aynı kumaştan kloş etek diktim.. 







Biz bu modeli çok sevdik spor ve klasik olmak üzere iki ayrı şekilde diktim, kızım severek kullanıyor,  sizler de farklı renklerde spor veya klasik dikebilirsiniz, kalıbı ayrıntılı değil, tela ütülemek veya yaka takmak gibi ayrıntıları yok, çok az dikiş bilginiz olsa dahi kolaylıkla dikebilirsiniz.

Kolları sıvayanlara şimdiden kolay gelsin...:))))

16 yorum:

  1. :) çok hayin yorumlar yapmak isteyirum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasiiiiii, ne dersun!......

      Sil
    2. "kolay yelek modeli" demişsin sanki de zor olsa senden kaçabilecek miydi? ciciş

      Sil
    3. Öhöm öhöm, ben onu olur da dikmek istersen gözünde büyütme diye söyledim, kolay yani...:)))))

      Sil
  2. yelek modelleri ararken rastladım blogunuza, çok güzel olmuş elinize sağlık.. bende de dikiş macerasına yeni atıldım, bloguma beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde sağolun...:))))
      Maceralarınızı takip edicem ayrıca hemen de bloğunuza gelicem...:)))

      Sil
  3. Burda'lar çocukluğumuz, paftalar, pelur kağıtları. Negüsell

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılırım burda'lara saatlerce bakmaya, dikiş dikmeyi de severim ama sanırım biçki kısmı beni her zaman biraz düşündürüyo...:)))))

      Sil
  4. ikisi de gayet güzel ama pembe olan ayrı güzel duruyor. elinize sağlık. ben 6. fotoğraftaki yakaya benzer parçanın ne olduğunu merak ettim, neden arada o kadar boşluk var?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Beğenmiş olmanıza sevindim..:)))
    6. fotoğraftaki parçalar kol pervazları, aradaki boşluk kalan kumaş, düz iplik boyunu ayarlayıp kalıpları kumaşı en az ziyan edecek şekilde yerleştirmeye çalıştım, artan parçaları başka bir kıyafette biye, cep, yaka olarak kullanabiliyorum, cevaplayabilmişimdir inşaallah..:)))

    YanıtlaSil
  6. aa ben bayıldım yeleğe.. etekte harika olmuş.. çok yakışmış kızınıza mutlu günlerde giysin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..:))
      Mutlu günler hepimizin olsun inşaallah....

      Sil
  7. Ilk dikkatimi cekenle baslayayim, siyahtan diktigin iki parcadanmi olusuyor, cunku iki farkli renk gordum, isik oyunumu yoksa, cunku kalip tek parca, yani kemerin hemen ustunden dikis yok degilmi? Ikiside guzel olmus ama ben fusyayi daha cok begendim, canli renk oldugu icin sanirim, eline koluna saglik. Kizinda musmutlu gunlerde giysin insallah.

    YanıtlaSil
  8. O siyah dediğin kumaşa bende renk ismi veremedim patlıcan morununun açık tonu gibi bir şey,
    kumaşları parça kumaş olarak kilo ile aldık, kumaş aynı fakat renk tonlarında oynama var, yeleğin boyunu uzun yapabilmek için ek yaptım evet arada dikiş var ama giyildiği zaman resimdeki kadar çok sırıtmıyo, en azından senden başka kimse orda ekstradan bir ek olduğunu farketmedi yeleğin modeli olarak düşündü herkes, lütfen bizi idare et olurmu..:)))
    güzel dileklerin için teşekkür ederiz...:))

    YanıtlaSil
  9. Hay benim kor gozum cikmasin emii? Isiktandir ki zaten o renk farki. Ben herzamanki gibi yanlis gormusum:)) Kor de idare et:))))

    YanıtlaSil