27 Ocak 2013 Pazar

Entrelac Knitting, Bizdeki Adı İle Hasır Örgü


 Soğuk havalarda üşüyen ellerimi ısıtmanın kolay yolu örgü örmek..
Örmeye sebep bulmakta hiç zor olmaz  benim için...:)))
Kızımın bir filmde görüp bana tarif ettiği benimde bakalım ortaya ne çıkacak diyerek bismillah deyip başladığım....







Örgü deseni olarak bizde hasır örgü veya sepet örgü denilen yabancı bloglarda arattığım zaman entrelac örgü olarak bulduğum deseni kullandım, ben çok seviyorum bu deseni örmeyi, daha önce desenin örneğini çıkartmış battaniye örmek için bi kenarda bekletiyordum fırsatı bulunca kaçırmadım, kızımda çok beğendi...:))

Allahın İzni ile bunu bitirebilirsem deseni battaniye olarak öreceğim zaman 3 veya 4 renk kullanmayı düşünüyorum...
Eğer sizlerde kullanmak isterseniz bu deseni buradaki videodan veya buradaki resimlerden eğer bunlar olmazsa  buradaki resimlerin üzerine tıklayıp büyüterek rahatlıkla bakarak örebilirsiniz...:)))
































Bunlarda artan yünlerden motifmatik yardımı ile yaptığım minik çantalar, küçük kızım için. 










21 yorum:

  1. Örgünün desenine bayıldımmm canım merakla bitmiş halini beklicem..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Seni cilginnnn:)) Valla cesaretine hayranim, oldursen yapamam ben bunu:) Ben babanneler gibi anca sapka oreyim kalin tig ve iplerle:))

    YanıtlaSil
  3. Wat een mooi breiwerk, nooit eerder gezien! Ik krijg zin om het ook eens te proberen. Groetjes Talitha

    YanıtlaSil
  4. muhteşem gerçekten.. Bloğunu yeni keşfettim bana da beklerim
    www.gecekiyafeti.com

    YanıtlaSil
  5. Bu senenin moda deseni buymuş. Ben de başlamayı düşünüyorum. Ama ne yaparım bilemiyorum. Kazak örmekten gına geldi. Belki elbise denerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örmesi çok zevkli, ilerde iki renk kullanarak daha büyük kareler ile battaniye örmeyi planlıyorum, sizde severek öreceksiniz eminim....:)))))

      Sil
  6. mor ve hasır örgüsü rüya mı bu?? :)) sanırım çok maharetli bir hanımın blogundayım e hoşgeldim o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi burada görmek ne güzel.....:))
      Hoş geldiniz ve iltifat ediyorsunuz, mutfağının havasını sık sık değiştiren bir hanımefendi ile karşılaştırınca kendimi, kendime marifetli demem zor.....:))))))

      Sil
  7. şahane bir model, bayılırım örgüye ama pek yapamam bir işe başladığımda o modeli bana birisinin sakince defalarca göstermesi gerekir:))) bu arada battaniye fln siz baya iyisiniz bu konuda bende bir yatak örtüsü örmek istiyorum ama nasıl bir iple örmeliyim bilmiyorum tabi beğendiğim modeli yapabilecekmiyim oda ayrı bir sorun neyse ilk gelişte başınızı daha fazla şişirmeyeyim:)

    YanıtlaSil
  8. ÇANTALAR ÇOK CİCİ , ELLERİNİZE SAĞLIK
    http://neslihanmetin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Çok ilginnç bir desen. Daha önce böyle bir modeli görmemiştim.Bundan şal çok hoş olur. Ellerinize sağlık bu arada, blogunu çok beğendim.Takipteyim.Sende takip edersen memnun olurum.Sevgiler...

    www.modayizbiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Yanıtlar
    1. Çokta güzel oldu eskimeden resilerini çekip bloğa koymak istiyorum ama fırsat bulamadım...:/

      Sil
  11. merebaa. kuzunuz okumaya mı gitmek istiyo çalışmaya mı bilemedim. ispanya. konusu ne acaba. sanat mı. yoksa erasmus ile mi gidiyo. bakın ben de amerikada okudum ki. kızkardeşim de şimdi amerikada. bilemedim ama güvenin ya kuzunuzaaa :)

    YanıtlaSil
  12. İngilizce mütercim tercümanlık okuyo erasmus ile gitmek istiyo, aaanneeeennn çoook cesuuuuur amerikaya yollamış kuzucuklarını ama, ama, ama hep dizimizin dibinde gözümüzün önünde olsanız olmazmı? ....:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bakın ben döndüm ama kızkardeşim dönmedi. orda çalışıyo şimdi. haklısınız zor. ama kuzunuz için iyi bişi işte. yurtdışına çıkmak önemli, kariyeri açısından ilerde, vizyonu da gelişir, sonra bizim ülkenin hali de belli, ilerde yurtdışında bile yaşayabilir. biliyorum zor tabii sizin için. ama önünü de kesemezsiniz kii. :) erasmusla giden öyle çok ki. :) bölümü de güzelmiş. ben de mütercim tercümanlık yapıyorum. ona söleyin, çok kitap okusun, farklı türlerde çok roman okusun, ingilizce ve türkçe. ama çok çok okusun. konusunu seviyorsa ve iyi olmak istiyorsa :)

      Sil